Hi, ik ben Juliette

Hi, ik ben Juliette

en wat ben ik blij dat je er bent. Er is iets in jou geweest dat je gebracht heeft naar mijn website. Wellicht de drive naar verandering of interesse in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, leefstijl en balans. Wat het ook is, je bent er. Je hebt de eerste stap gemaakt naar een bewuster en vollediger leven. Laten we bij het begin beginnen, een kennismaking.

Ik zal je eerst wat meer over mijzelf vertellen. Mensen omschrijven mij als toegankelijk, bewust, goede luisteraar, intuïtief sterk, een oplossingsgerichte denker en een absolute doener. Ik ga nieuwe ervaringen niet uit de weg en ik houd er van om buiten mijn comfort zone te stappen. 

Mijn verhaal ➛

“Your purpose is greater than the fear that limits you”

Als jong meisje was ik altijd erg nieuwsgierig naar wat het leven nou is en wie wij zijn die dit leven mogen leiden. Toen ik 10 jaar was kon ik mijzelf ‘spot on’ vragen stellen als; is dit het nou? Is er niet nog meer dan dat wat wij kunnen zien? Ik dacht voor mijn jonge leeftijd al erg out of the box. Dit resulteerde al snel in groots dromen en het idee dat er echt veel mogelijk is, als je het echt wilt. 

In mijn beginnende pubertijd werd deze staat van zijn erg de kop in gedrukt. Mijn vader overleed toen ik 11 jaar oud was, voor mijn gevoel was het daarna moeilijk om nog kind te zijn. De nieuwsgierigheid en het groots dromen werden van de baan geveegd. Ik had te dealen met moeilijke emoties van pijn, verdriet en woede. Het gemis was groot en als gevoelig meisje was het overweldigend voor mij. Ik sloeg dicht en kropte mijn emoties van verdriet, woede en onmacht op. Ik werd een sombere en lastige puber. Ik kon mijzelf niet uiten en het werkte ook niet mee, dat ook ik er maar al te graag bij wilde horen op school, waardoor ik steeds meer een stukje van mijzelf verloor. 

Rond mijn 16e levensjaar heb ik het diepste van de put gezien. Ik spijbelde van school om in bed te liggen en ik had weinig zin in het leven. Ik was uitgeput van het doen alsof. Gelukkig zagen mensen om mij heen dit gebeuren, waardoor ik via een maatschappelijk werker op school werd overgehaald om deze gevoelens ook echt met mijn moeder te bespreken. En dat heb ik gedaan. Mijn moeder kende een psycholoog en ze had sterk het gevoel dat zij mij zou kunnen helpen om weer mijn oude zelf te worden en het verdriet te verwerken. 

Zo gezegd zo gedaan. Ik heb een tijd bij een psycholoog gelopen om mijn onverwerkte emoties een plek te geven. Ik kwam er achter dat er zoveel meer achter mijn gedrag zat dan dat ik dacht.
Patronen, overtuigingen, gedachten, gevoelens en emoties.
Na mijn traject bij de psycholoog werd mijn nieuwsgierigheid weer aangewakkerd. Ik wilde hierna alles weten over hoe de mens in zijn emoties, gevoelens, gedrag en cognitieve processen in elkaar stak. 

Ik koos voor de HBO opleiding Creatieve Therapie Beeldend, waar ik de basis heb geleerd binnen de psychologie van de mens. Een mooie start, maar toch miste ik iets. Na het afronden van deze opleiding kwam steeds meer het gevoel naar boven dat we de mens niet alleen in zijn mentale processen moeten zien, maar ook in zijn/haar fysieke, sociale, spirituele en emotionele processen. 

Een aantal jaren gingen eroverheen, voordat ik erachter kwam wat ik nou echt wilde in het leven, wat ik wilde bereiken: mijn doel en missie. De mens in zijn geheel zien, daar wilde ik iets mee. Ik ben gestart met de opleiding Holistisch Coach met het idee om Holistisch Coach te worden en om mezelf nog meer te ontwikkelen op het gebied van zingeving, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en leefstijl. 

Ik zie, merk en voel aan alles dat ik nu juist zit, op het goede pad. Mensen helpen en begeleiden met hun persoonlijke ontwikkeling, hun overtuigingen en patronen laten herkennen en erkennen. Mensen hun ware potentieel laten inzien, want er is zoveel mogelijk als je in jezelf geloofd. De zienswijze van het jonge meisje van 10 jaar heb ik weer teruggevonden met daarmee mijn nieuwsgierigheid, out of the box denken en groot dromen. Voor mij was het een lange weg om dit weer terug te vinden. Maar ik geloof dat dit sneller kan met de juiste begeleiding. 

Ik ben Homecoming Coaching gestart met deze intentie. Onder het kopje Homecoming Coaching vind je hier meer informatie over. Ik hoop dat ik jou zo meer een beeld heb kunnen geven van wie ik ben en waar ik vandaan kom. Ik vind persoonlijkheid en kwetsbaarheid belangrijk, daarom vertel ik jou mijn verhaal. Voel je welkom en vrij om jouw verhaal met mij te delen, ik zal je een luisterend oor bieden, waarna we op zoek gaan naar jouw authentieke zelf. 

Ik wens je veel leesplezier op mijn website. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om de sprong te wagen, want het is zo’n cadeautje aan jezelf. 

Veel liefs, Juliette 

Voel je die herkenning en ben je benieuwd hoe je met mij kan werken?

Klik dan hier!

Education

HBO Creatieve Therapie
Vaktherapie Beeldend

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Bachelor of Science

Opleiding
Holistisch Coach

Academie voor Holistisch Coachen
Bilthoven

School
of Life

Zelfontwikkeling
Levenservaring